camping zarnesti plaiul foii
Peisajul particular al Parcului Național Piara Craiului este caracterizat de o creastă singuratică, ce atinge o lungime de aproximativ 25 de km, ce este orientată pe direcția NE-SV și poziționată de-a curmezișul pe direcția commonă a crestei Carpaților Meridionali. Este cea mai lungă și cea mai înaltă creastă de calcar din țară. Înălțimea maximă a masivului este atinsă în Vârful La Om (sau Piscul Baciului) treatment atinge two 238m.
La fiecare pas, pietrele de sub tălpi o luau la vale și noi odată cu ele, fiind nevoiți destul de des să ne ajutăm și de mâini pentru a nu aluneca. Niște bețe de trekking
Cabana este situata langa padure la poalele muntilor Piatra Craiului intre Bran si Zarnesti cu o amplasare deosebita intr-un loc izolat. Prin gradina trece un parau limpede ce isi ia izvorul din munte, oferindu-ti un cadru ...
Observarea urșilor în cel mai mare sanctuar dedicat lor- Libearty este posibilă și în sezonul rece (cu intrări ghidate la orele 10:00 şi 11:15), degustarea bucatelor tradiționale la pensiunile și cabanele din zonă, sau o excursie educativă la Centrul de vizitare al Parcului Național Piatra Craiului completeaza paleta largă de activități.
Camera pe care am rezervat-o a fost situată la mansardă, o cameră dublă cu baie proprie (toate camerele au baie) și cu balconul mult dorit unde am putut sta atât seara să ascult susurul Bârsei, dar și dimineață să mă las scăldată de soare.
“Locatia este superba, dimineata, la pranz si seara vederea este minunata. Locatia nu ofera mancare dar dispune de sala de mese in inside si au si mese afara. Se poate face gratar la locatie si in functie de camera ai si minibucatarie in...”
În overall, traseul a fost de 18km și da, m-am ales cu febră musculară (carantina și lucratul de acasă a fileăcut condiția mea fizică să devină inexistentă) și cu glezne umflate din cauza bocancilor care deși nu au fost la prima purtare, au fost prea rigizi pentru picioarele mele, dar peisajele, mulțumirea și bucuria plaiul foii la lanturi resimțită fac ca cele două să nici nu conteze!
Asta mă face să fiu într-o lastingă căutare de locuri pe treatment să le explorez, locuri care să mă facă fericită.
Zărnești: Așezat la poalele maestuoase ale Munților Piatra Craiului, în județul Brașov, Zărnești este un oraș înconjurat de frumusețea naturii sălbatice. Este un punct de plecare popular pentru drumeții și explorarea Parcului Național Piatra Craiului, cunoscut pentru peisajele sale stâncoase impresionante și biodiversitatea abundentă.
Drumul dintre Zărnești și Plaiul Foii este asfaltat, poate fi parcurs cu orice fel de mașină, de la cabană puteți închiria biciclete, mai jos spre Zărnești este și cabana Popasul Craiului, cabană treatment ocupa locul doi pe lista mea în vremea plaiul foii meteoblue cazul în care nu reușeam să găsesc o cameră liberă, unde puteți face echitație.
Și da, poate Solară prea poetic și prea siropoasă formularea, dar cred că acesta a fost unul dintre cele mai frumoase aici mini concedii din România și de aici și încântarea mea!
-echitație, plimbări cu trăsura, plimbări cu poneii pentru cei mici/plimbări călare la Popasul afla mai multe Craiului
Cabanele noastre sunt construite cu materiale naturale și decorate cu atenție apasa aici la detalii, îmbinând confortul modern cu autenticitatea rurală. Aici vei găsi bucătării complet utilate, terase însorite și o atmosferă caldă și primitoare. Indiferent dacă îți dorești să savurezi o cafea pe terasă sau să gătești o cină în familie, vei găsi tot ce ai nevoie pentru a te simți ca acasă.
Revenind, în cărțile mai sus Guysționate am auzit prima dată de Plaiul Foii și cumva autoarea a creat un cadru aparte în romanul ei, iar pentru mine a devenit o destinație unde îmi doream să merg.